Україну вперше запросили на засідання збройного комітету Ради НАТО

Україна вперше візьме участь у засіданні комітету Північноатлантичної Ради НАТО з питань озброєнь – Конференції національних директорів озброєнь
 

Журналіст відділу новин
Україну вперше запросили на засідання зб…
Фото: НАТО

Засідання під головуванням генсека НАТО Єнса Столтенберга відбудеться 26 жовтня.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Міністерства оборони України.

"Вперше за понад півстоліття діяльності Комітету представник України запрошений до участі у питаннях, які раніше були прерогативою виключно країн-членів НАТО", – йдеться у повідомленні.

Представляти Україну на Конференції національних директорів озброєнь буде заступник міністра оборони Олександр Носов.

Зазначається, що на засіданні будуть обговорювати інновації в оборонно-технічній сфері, трансформації у взаємодії з наукою та оборонно-промисловим комплексом та досягнення оптимального співвідношення воєнних потреб і бюджетних можливостей.

У Брюсселі також заплановані двосторонні зустрічі заступника міністра оборони України Олександра Носова з Національними директорами з озброєння держав-членів НАТО.

Нагадаємо, 26 вересня головнокомандувач Збройних сил України генерал-лейтенант Валерій Залужний заявив, що Україна повністю готова до вступу в НАТО, однак остаточне рішення має прийняти Північноатлантичний альянс.

Довідка: Конференція національних директорів з озброєння (Conference of National Armaments Directors-CNAD) з 1996 року є вищим дорадчим комітетом Північноатлантичної ради Альянсу з питань озброєнь. Вона координує реалізацію політики НАТО у сфері розвитку озброєння і військової техніки. До роботи Конференції залучаються керівники національних відомств або відповідних підрозділів відомств, які відповідають за формування та реалізацію політики у сфері озброєння і військової техніки.

Читайте також: Шлях до НАТО: Три напрямки, які має розвивати Україна

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme