"Укравтодор" домовився про кредит на "Велике будівництво"

Гроші підуть на капітальний та поточний середній ремонти, реконструкцію та будівництвю доріг та інших об’єктів інфраструктури 

Надія Собенко
Журналіст розділу Depo.Київ.

Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") та шість українських банків підписали договір консорціумного кредиту на $376 млн, який буде використано на проєкти програми "Велике будівництво". 

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на пресслужбу Міністерства інфраструктури України.

Кредит надається із забезпеченням у формі державних гарантій строком на 5 років. Процентна ставка становить 4,9% річних.

Договір підписаний з такими фінустановами: Укрексімбанк, Ощадбанк, Укргазбанк, ТАСкомбанк, Банк Кредит Дніпро, ПУМБ.

"У найближчій перспективі ми розглядаємо варіанти подібного фінансування не лише для дорожньої та мостової інфраструктури, але й аеропортів, залізниці, морської та річкової інфраструктури тощо" — зазначив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Державний "Укрексімбанк" виступив як банк-координатор з часткою 45% від загального обсягу проєкту консорціумного кредитування.

Отримані у рамках договору кошти буде спрямовано на будівництво й оновлення доріг у рамках президентської програми "Велике будівництво".

Нагадаємо, що 26 травня 2021 року Кабмін ухвалив умови залучення кредитів та надання держгарантій у 2021 році за запозиченнями Державного агентства автомобільних доріг. Йдеться, зокрема, про 10 млрд грн на будівництво доріг.

Раніше Укравтодор обіцяв до 2024 року відремонтувати основні маршрути і розв'язки.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme