"Укрзалізниця" не буде платити двічі за ті самі борги

АТ "Укрзалізниця" повідомила, що готова дотримуватися боргових зобов’язань, проте не має наміру переплачувати через кулуарні домовленості

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
"Укрзалізниця" не буде платити двічі за…
Фото: Прес-служба "УЗ"

Зокрема йдеться про борги перед компанією ПАТ "Промінвестбанк" на загальну суму 153,25 мільйона доларів, які були продані VR Global Partners L.P.

Угода відбулася без участі представників товариства, а товариство не було поінформовано про намір банком продати його борги, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу компанії.

Зазначається, що як тільки Укрзалізниця дізналася про продаж боргів, компанія заявила, що категорично проти будь-якого кулуарного продажу боргу компанії.

"VR Global Partners L.P. не має статусу фінансової установи відповідно до українського законодавства, а договір відступлення боргу, укладений у лютому 2019 року, за природою є договором факторингу, який вимагає обов’язкової наявності відповідної ліцензії", – додали у прес-службі.

Уточнюється, що "Укрзалізниця" також не погоджувалася з відсотками, які мають бути сплачені за боргом, від 10 до 11%. У компанії зауважили, що максимальний відсоток за користування кредитними коштами після закінчення строку кредитування, який завершився у 2014-2015 рр. – 3%.

Відомо, що у 2011-2012 роках ДП "Південна залізниця" і ДТГО "Південно-Західна залізниця" уклали кредитні договори, кошти за якими мали бути повернуті на початку 2015 років.

Нагадаємо, через збитки національний залізничний перевізник змушений підіймати тарифи. Нещодавно представники "Укрзалізниці" повідомили про те, що з 1 січня 2022 року зростуть тарифи на перевезення вантажів 1 класу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme