"Укрзалізниця" скоротила збиток до півмільярда

"Укрзалізниця" у вересні змогла заробити майже 322 мільйони гривень, тим самим скоротивши свій збиток від початку року до півмільярда

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
"Укрзалізниця" скоротила збиток до півмі…
Фото: uz.gov.ua

За період від січня до вересня 2021 року компанія отримала 468,8 мільйона гривень збитків.

Такий показник у 3,6 раза менше, аніж у першому кварталі, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу "Укрзалізниці".

Зазначається, що компанія вийшла на прибуток завдяки пожвавленню роботи вантажної вертикалі та збільшенню обсягів перевезень. Зокрема, прибуток від вантажних перевезень з січня цього року становив понад 8,7 мільярда гривень. Уточнюється, що решту доходів отримали від іншої операційної діяльності.  

Окрім цього, збитки від пасажирських перевезень становлять понад 10,1 мільйона гривень. 

"На думку фахівців фінансової вертикалі компанії, при стабільній ситуації в економіці та сталому курсі іноземних валют товариство закінчить 2021 рік із позитивним фінансовим результатом. Крім того, компанія планує отримувати додаткові надходження від реалізації непрофільних активів, зменшення витрат на електроенергію", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, через збитки національний залізничний перевізник змушений підіймати тарифи. Нещодавно представники "Укрзалізниці" повідомили про те, що з 1 січня 2022 року зростуть тарифи на перевезення вантажів 1 класу

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme