Уряд Німеччини схвалив продаж Україні 100 гаубиць Panzerhaubitze 2000

Федеральний уряд Німеччини дав дозвіл на продаж Україні 100 самохідних гаубиць Panzerhaubitze 2000, однак всю техніку створять лише упродовж кількох років

Журналіст відділу новин
Уряд Німеччини схвалив продаж Україні 10…
Panzerhaubitze 2000

Про це пише Spiegel з посиланням на коментар виробника озброєння Krauss-Maffei Wegmann (KMW), передає Depo.ua.

Так, у квітні Україна запитала в KMW, чи можна гаубиці придбати безпосередньо у виробника. Після цього компанія запитала про це в уряду. А у липні Міністерство економіки Німеччини видало виробнику дозвіл на виробництво цих гаубиць для України.

У KMW кажуть, що бюджет виробництва 100 самохідних гаубиць становить 1,7 млрд євро, що значно перевищує попередні рекордні угоди компанії.

Компанія стверджує, що виробництво гаубиць розпочне негайно. Коли перші системи відправлять в Україну, поки невідомо. А ось виробництво всіх гаубиць розраховане на кілька років.

Напередодні, 26 липня, Німеччина надіслала Києву три гаубиці Panzerhaubitze 2000 у межах міжнародної допомоги. Загалом зі складів Бундесверу в Україну вже надійшли десять таких систем.

"Мілітарний" пояснює, що Panzerhaubitze 2000 здатна розганятися до 70 кілометрів на годину, а вогневу позицію займає всього за 30 секунд. Українські військові, які працюють із цією артилерією, кажуть, що вона може вражати цілі на відстані до 34 кілометрів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme