Уряд спростив порядок виплати фінансової допомоги політв'язням

Кабінет міністрів спростив процедуру призначення та виплати грошової допомоги політичним в'язням

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин

За словами міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук, тепер процедура виплати грошової допомоги політв'язням стала більш простою та справедливою.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Telegram-канал Верещук.

"Наше законодавство передбачає, що після звільнення з російських застінків, наші політв’язні мають право на грошову допомогу від української держави. Є спеціальна міжвідомча комісія, яка визнає особу такою, що була позбавлена свободи внаслідок збройної агресії проти України. Це дає людині право на отримання грошової допомоги", – йдеться у дописі.

Очільниця міністерства наголосила, що раніше проблема полягала в тому, що міжвідомча комісія могла надавати особі відповідний статус тільки на підставі спеціальних списків, що формуються СБУ.

"Сьогодні Кабмін вніс зміни до Порядку соціального і правового захисту осіб, позбавлених свободи внаслідок збройної агресії проти України, після їх звільнення від 11.12.2019 № 1122. Цими змінами ми "відв’язали" правовий статус наших політв’язнів від списків СБУ. Сьогоднішня постанова Уряду спрощує процедури та робить їх більш справедливими", – резюмувала вона.

Уряд спростив порядок виплати фінансової допомоги політв"язням

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, що ще 87 бранцям Кремля виплатять грошову допомогу. Мова йде про українців, які опинилися у полоні в різні роки з початку збройної агресії РФ проти України — з 2014 року, та були звільнені або досі незаконно утримуються країною-окупантом.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme