Уряд затвердив нові санкції проти Білорусі: Тепер рішення за РНБО

Кабінет міністрів схвалив введення санкцій проти Республіки Білорусь

Журналіст стрічки новин
Уряд затвердив нові санкції проти Білору…
Фото: КМУ

Таке рішення було ухвалено на засіданні 7 липня, інформує Depo.ua.

Тепер Рада національної безпеки й оборони протягом місяця повинна підтримати пропозиції уряду. Відомо, що уряд схвалив введення санкцій з урахуванням рішень Ради Європейського Союзу, яке було ухвалено 2 жовтня і 6 листопада 2020 року й стосується про введення обмежувальних заходів щодо фізичних осіб, причетних до фальсифікації виборів президента Білорусі торік. Відомо, що вибори тоді пройшли без іноземних спостерігачів, а оголошені результати призвели до масштабних протестів, проти учасників яких було застосоване насилля.

Уряд пояснює введення санкцій проти Білорусі порушеннями прав людини, репресіями й насильницьким придушенням мирних протестів, застосуванням тортур, а також незаконними затриманнями, в тому числі громадян України. Також влада нашої країни вважає, що санкції проти Білорусі відповідатимуть вимогам захисту національних інтересів України.

Поки що санкційного списку поки немає.

Відомо, що Україна з 26 травня заборонила авіасполучення з Білоруссю. Це стало реакцією на інцидент з літаком Ryanair і затриманням білоруського опозиціонера, засновника й колишнього головного редактора Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича. В МЗС України вважають, що Білорусь перетнула чергову "червону лінію" у ставленні не лише до своїх громадян, але і до громадян інших країн та до міжнародного права.

Усі 27 лідерів країн-членів ЄС також ухвалили рішення про заборону усім авіакомпаніям ЄС на польоти над територією Білорусі. Також очільники країни ЄС домовилися ввести чергові секторальні санкції щодо тих, хто є причетним до цього терористичного акту.

Нагадаємо, Національна авіакомпанія Білорусі "Белавіа" також скасувала всі рейси в Україну до 25 серпня. Водночас Білорусь заявила про намір оскаржити в міжнародній організації цивільної авіації (ІКАО) заборону України та інших країн на використання їхнього повітряного простору білоруськими авіаперевізниками.

19 червня Лукашенко заявив, що Білорусь не прийматиме літаки з України.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme