"Усі розуміють наслідки": Кулеба відреагував на засідання Радбезу РФ

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відреагував на спроби президента РФ Володимира Путіна визнали "Л-ДНР"

Очільник профільного міністерства закликав перед загрозою анексії Донбасу та вторгнення Росії зберігати спокій.

Про це Дмитро Кулеба написав у своєму Twitter, передає Depo.ua.

"Зараз не лише Україна, а й увесь світ уважно стежать за діями РФ щодо визнання ОРДЛО. Усі розуміють наслідки такого кроку. Зараз багато емоцій і поривів, але саме зараз усі мають холоднокровно фокусуватися на зусиллях із деескалації. Іншого шляху немає", – написав Кулеба.

Також Кулеба повідомив, що завтра (22 лютого, – ред.) говоритиме Державним секретарем та низкою американських високопосадовців про ескалацію на Донбасі. 

"Потім відправлюся до Нью-Йорка, де матиму виступ на Генасамблеї ООН якраз щодо ситуації на тимчасово окупованих територіях України. Продовжимо також працювати над скликанням консультацій за Будапештським меморандумом і втіленням оптимального формату переговорів, запропонованого Президентом Зеленським",  – додав очільник профільного міністерства.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Радбез Росії радить Путіну оголосити ультиматум Байдену щодо України. Секретар Радбезу РФ Микола Патрушев заявив, що конфлікт на Донбасі організували США, і долю України треба обговорювати тільки зі Сполученими Штатами.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua