Радбез Росії радить Путіну оголосити ультиматум Байдену щодо України

На Росії президенту Володимиру Путіну порадили обговорювати Україну, зокрема, Донбас, тільки зі США

Ірина Макодзеба
Редактор стрічки новин
Радбез Росії радить Путіну оголосити уль…
На фото: Секретар Радбезу РФ Микола Патрушев/ Скріншот

Секретар Радбезу РФ Микола Патрушев заявив, що конфлікт на Донбасі організували США, і долю України треба обговорювати тільки зі Сполученими Штатами.

Про це Патрушев заявив на позачерговому засіданні Радбезу Росії, передає Depo.ua.

"Переговори треба вести тільки зі США. Всі інші будуть робити тільки те, що скажуть США - і НАТО, і ОБСЄ, і Євросоюз. Нам просто розмови не потрібні – нам треба досягати конкретних цілей", – сказав секретар Радбезу РФ.

За його словами, свою конкретну ціль США приховують – це "розвал Російської Федерації".

"Щодо конфлікту в Україні – це не народ України організував. Його залякають і змушують йти цим шляхом. Це все організували США, точно так, як у 2008 році в Грузії. Повторю, те, що там відбувається – це один з локальних конфліктів, який організували США", –вважає Патрушев.

Він також порадив Путіну провести переговори з президентом США Джо Байденом і заявити йому, що американці "робили все проти народу "ЛНР" та "ДНР", а Росія зобов'язана їх підтримати".

"Якщо ви здатні в найкоротший термін, два-три дні, припинити цю криваву бійню, то ми будемо вести з вами діалог. Нехай народ тоді розвивається і домовляється. Але впевнений, що вам дадуть негативну відповідь. Тому єдиний вихід - визнання "ЛНР" та "ДНР", – додав секретар Радбезу.

Нагадаємо, сьогодні президент Росії Володимир Путін заявив, що зібрав Раду безпеки аби розв'язати питання визнання так званих "ЛНР" і "ДНР".

Дещо раніше ватажки "ЛНР" і "ДНР" попросили у Путіна військової допомоги та визнання своїх "республік". Вони також вимагають від РФ укласти з ними договір про співробітництво. 

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme