УЗ запустила ще один потяг унікальною Гайворонською вузькоколійкою

По раритетній Гайворонській вузькоколійці почав курсувати денний потяг, який їде від Гайворона до Рудниці

Журналіст відділу новин
УЗ запустила ще один потяг унікальною Га…
"Укрзалізниця"

Цей маршрут має протяжність 130 км та є найдовшим вузькоколійним маршрутом в Європі, розповіли у пресслужбі Укрзалізниці.

"У жовтні 2021 року після півторарічного простою було відновлено курсування приміського поїзда між Вінницькою та Кіровоградською областями вузькоколійним маршрутом Гайворон – Рудниця, а минулого тижня було додано ще один, денний, потяг", – пишуть у відомстві.

В УЗ зазначають, що цей маршрут активно використовують переселенці, які проживають в регіоні. За останніми даними, тільки в Гайвороні та Бершаді їх близько 10 тис.

Під час першого рейсу, який організували для журналістів та активістів залізничного руху, курсували два раритетні пасажирські вагони Pafawag та паротяг Гр-280 (міняється з тепловозом ТУ2).

"Відновлення цього сполучення важливе ще й тому, що вузькоколійна залізниця (ширина колії 750 мм) — це об’єкт історико-культурного та технічного надбання нашої країни", – додають залізничники.

У відомстві інформують, що вартість квитка за маршрутом від Гайворона до Рудниці становить 32 гривні. Денний поїзд №6271/6274 з Гайворона відправляється об 11:03, прибуває до станції Рудниця о 14:48. Зворотно вирушає о 15:52 і прибуває до станції Гайворон о 19:59. Скористатися ним можна тричі на тиждень: у вівторок, п’ятницю та неділю.

Поїзд №6273/6272 Гайворон – Рудниця курсує кожного дня. З Рудниці він відправляється о 04:05, прибуває до Гайворона о 07:51. З Гайворона відправлення о 17:20 і прибуває в Рудницю о 21:03.

"Зупинки передбачені на станціях Передбужжя, Жданове, Лугова, Осіївка, Устя, Киріївка, Бершадь, Яланець-1, Яланець-2, П'ятківка, Дохно, Куренівка, Щербакове та Нефар", – повідомили в УЗ.

Нагадаємо, раніше в Укрзалізниці розповіли про новий проєкт "Там, де вас чекають", який допомагає спросити процес евакуації з небезпечних регіонів та заздалегідь знайти інформацію про наявність житла в безпечній області.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme