UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

В Алмати провладні сили розпочали антитерористичну спецоперацію і відбили аеропорт

Влада казахстанського міста Алмати заявляє про звільнення аеропорту, який контрорлювали представники опозиції

Тарас Паньо
Журналіст відділу міжнародної політики
В Алмати провладні сили розпочали антите…

Такий розвиток ситуація отримала після того, як президент країни оголосив опозиційні акції "терористичною операцією".

"У місті розпочато антитерористичну спецоперацію з метою встановлення порядку. Аеропорт звільнено. Переводиться в штатний режим роботи", - інформує Depo.ua з посиланням на мерію міста.

За даними інфоцентру комендатури Алмати, радикально налаштовані прихильники акцій протесту "завдали величезних збитків місту, чинили опір законним діям правоохоронних органів щодо наведення порядку та забезпечення безпеки".

Влада заявляє про "мародерство з боку екстремістів".

Жителів Алмати закликають зберігати спокій та "сприяти правоохоронним органам у наведенні конституційного порядку та встановленні громадської безпеки".

Як повідомляло Depo.ua, сьогодні уночі президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв схвалив відставку уряду та виконав деякі інші вимоги на тлі протестів. Водночас замість деяких високопосадовців Казахстану на інші ключові пости були призначені люди, які працювали в адміністрації президента. Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв запровадив надзвичайний стан і оголосив комендантську годину​ у містах Нур-Султан та Алмати, а також в Мангістауській та Алматинській областях.

Кілька годин тому стало відомо, що у Казахстані захопили аеропорт Алмати. Співробітники аеропорту повідомили, що в будівлі зараз перебувають близько 45 озброєних людей.

При тому колишній космонавт та генерал-майор ВПС Казахстану Токтар Аубакіров на держтелеканалі "Хабар" закликав усіх членів Організації Договору про колективну безпеку надіслати війська до Казахстану, а російські військові підрозділи на кордоні з Казахстаном підготувалися до маршу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme