В Австралії знайшли першу у світі багатоніжку з понад 1000 лапок

В Австралії виявили перший вид багатоніжки з понад 1000 лапок

Журналіст стрічки новин
В Австралії знайшли першу у світі багато…
Фото: Scientific Reports

Новий вид членистоногих назвали на честь грецької богині, володарки підземного світу Персефони – Eumillipes persephone. У нової багатоніжки науковці нарахували 1306 кінцівок.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на The Guardian.

Вісім особин нового виду знайшли на глибині від 15 до 60 метрів під землею в печерах у штаті Західна Австралія. Вона побила попередній рекорд, встановлений видом Illacme plenipes з Центральної Каліфорнії, у якої 750 лапок.

У нової багатоніжки довге ниткоподібне тіло, що налічує до 330 сегментів, з короткими кінцівками та конусоподібною головою. Як і інші тварини, що живуть у постійній темряві, багатоніжка сліпа і безбарвна.

На думку вчених, довжина і така кількість лапок могли знадобитися, щоб ефективніше пересуватися під землею, зокрема, в кам'янистих місцях. Зокрема, португальські багатоніжки – поширений інвазивний вид в Австралії, що зазвичай зустрічається у великих кількостях після сильного дощу – мають лише близько 25 сегментів.

Варто додати, що в Австралії відомо понад 2000 видів багатоніжок.

Нагадаємо, дещо раніше у національному парку Секвойя в одній з мармурових печер виявили самця безока членистоногого, який володіє величезною кількістю ніг і значним числом статевих органів. Поки знайдена тільки одна особина даного виду. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme