UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

В Австрії дозволили добровільну евтаназію

В Австрії 1 січня 2022 року набув чинності закон про пасивну добровільну евтаназію, або ж асистоване самогубство
 

Журналіст відділу новин
В Австрії дозволили добровільну евтаназі…
Фото: Pixabay

Звернутися з проханням про дозвіл на евтаназію мають повнолітні пацієнти із невиліковною хворобою, а також особи з хронічним захворюванням, яке завдає непоправної шкоди їхньому здоров'ю.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

"Конституційний суд Австрії у грудні 2020 року постановив, що закон про заборону евтаназії порушує право людини на cамовизначення, і зобов'язав уряд і парламент до 1 січня 2022 року розробити й ухвалити відповідне законодавство. Тож у жовтні 2021 року австрійський уряд розробив такий законопроект, а в грудні його ухвалив парламент", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що згідно з цим законом, право звернутися з проханням про евтаназію мають повнолітні пацієнти із невиліковною хворобою, а також особи з хронічним захворюванням, яке завдає непоправної шкоди їхньому здоров'ю.

"Кожен випадок розглядатимуть двоє лікарів незалежно одне від одного. Пацієнти мусять надати підтвердження свого діагнозу, а їхню здатність самостійно приймати рішення мають підтвердити також двоє лікарів. Після отримання висновку фахівців пацієнти мають скласти особисто розпорядження про смерть", – йдеться у поясненні до закону.

Наголошується, що смертоносний препарат хворі зможуть придбати у спеціалізованій аптеці, а прийняти його мають самі.

Активна евтаназія, коли лікар робить хворому смертельну ін'єкцію, в Австрії залишається забороненою.

Нагадаємо, 6 грудня у Швейцарії дозволили використовувати машину для суїциду – так звану капсулу Sarco винаходу доктора Філіпа Нічке, яка допомагає людям добровільно піти з життя.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme