У Швейцарії дозволили використовувати машину для суїциду: На що вона схожа та як працює 

У Швейцарії схвалили використання капсули Sarco – винаходу доктора Філіпа Нічке, який допомагає людям добровільно піти з життя 
 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
У Швейцарії дозволили використовувати ма…
Фото: Exit International

На цей час існує два прототипи Sarco, а третій зараз створюється у Нідерландах. Схожі на труну овальні капсули, створені на 3D-принтері, допомагають здійснити суїцид тяжкохворим людям. 

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на організацію-розробника Exit International.

"Sarco активується зсередини людиною, яка має намір померти. Апарат можна доставити у будь-яке місце. Це може бути, наприклад, ідилічна місцевість на відкритому повітрі або приміщення організації надання допомоги в евтаназії", – розповів Філіп Нічке.

Унікальність розробки, за його словами, полягає в тому, що капсула допомагає людині померти, але не використовує при цьому хімічні речовини, які вводяться в тіло людини.

Капсула оснащена механізмом, який заповнює її внутрішній простір азотом, швидко знижуючи концентрацію кисню повітря з 21 до 1%. Все це займе близько 30 секунд. Смерть настає через нестачу кисню та вуглекислого газу. При цьому людина не відчуває болю, не задихається та не страждає через відчуття страху. 

До слова, перший Sarco виставлений у Музеї похоронної культури у німецькому Касселі з вересня 2021 року до лютого 2022 року. Друга капсула, ймовірно, так ніколи й не буде використовуватися за призначенням. Розробники кажуть, що вона вийшла неестетичною.

Подивитися на капсулу для суїциду можна в галереї на сайті організації-розробника. Там опубліковані світлини з презентації винаходу в 2019 році у Венеції. 

 

 

Нагадаємо, що у березні 2021 року добровільну смерть легалізувала ще одна європейська країна. Іспанський парламент дозволив у країні евтаназію, підтримавши законопроект Соціалістичної партії. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme