В Ірані у школу врізався військовий літак, загинули люди (ВІДЕО)

У Ірані сьогодні, 21 лютого, вранці під час навчально-тренувального польоту розбився бойовий літак F-5

Журналіст стрічки новин

Це сталося в районі Тебрізу, що на північному заході країни. Літак врізався у стіну місцевої школи. На щастя, на момент катастрофи дітей у закладі не було. 

Про це інформує Depo.ua із посиланням на Reuters.

Внаслідок трагедії загинули два пілоти літака та випадковий перехожий. Поки що невідомо, що стало причиною аварії, однак, за словами іранських журналістів, у транспорту була технічна несправність. Пілоти зробили усе можливе, аби уникнути зіткнення на житловий район міста. Проте літак заглухнув і розбився.

Відомо, що F-5 – легкий багатоцільовий винищувач виробництва Northrop corporation. Його було розроблено у 60-х роках минулого століття. Поставлявся до Ірану до Ісламської революції, активно застосовувався в ірано-іракській війні. Після приходу до влади ісламістів США припинили постачання запчастин до Ірану, тому обслуговування та експлуатація літаків цього типу пов'язані з великими труднощами. 

Нагадаємо, що на початку лютого у Перу впав та загорівся літак з туристами. Загинули п'ятеро туристів та двоє членів екіпажу. За попередніми даними, літак спалахнув вже після падіння на землю.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme