В Іспанії та Португалії викрили тютюнову мафію, до якої причетні українці (ВІДЕО)

На Піренейському півострові завершилася спецоперація проти так званої "тютюнової мафії", під час якої було затримано 29 осіб – громадян Іспанії, Португалії, Болгарії та України
 

Журналіст відділу новин
В Іспанії та Португалії викрили тютюнову…
Фото: ДПСУ

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу ДПСУ.

Зазначається, що іспанські та португальські правоохоронці загалом провели 125 обшуків, під час яких виявили нелегальне виробництво сигарет та вилучили продукцію, сировину, а також 7 одиниць вогнепальної зброї та отримані злочинним шляхом кошти – 11,5 млн євро.

До спецоперації долучилися правоохоронці Румунії, Словаччини та України.

"Оперативні співробітники Держприкордонслужби України виявили, що вихідці з пострадянського простору вербували на нелегальне виробництво в ЄС мешканців Львівщини, які мають досвід роботи на тютюновій фабриці. Інформація від українських прикордонників допомогла викрити транскордонне злочинне угрупування", – повідомили в ДПСУ.

Підпільну лінію з виробництва сигарет, на якій нелегально експлуатували 12 громадян України, було виявлено в іспанському муніципалітеті Мансанарес. Ще одна лінія була на етапі монтування.

Безпосередньо в Іспанії було проведено 28 обшуків та 27 арештів, вилучено 15 млн сигарет та 50,5 тони тютюну. Португальські правоохоронці провели 97 обшуків та 2 арешти, вилучили 2 млн сигарет та 6 центнерів сировини.

Нагадаємо, 16 червня на Закарпатті прикордонники виявили 25 ящиків, у яких було понад 12 тисяч пачок сигарет без акцизних марок.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme