В Іспанії затримали Шарія: його підозрюють у державній зраді

В Іспанії затримали проросійського блогера Анатолія Шарія, якого Служба безпеки України підозрює в державній зраді

В Іспанії затримали Шарія: його підозрюю…
sharij.net

Про це повідомили у пресслужбі СБУ, пише Depo.ua.

"Правоохоронні органи Іспанії затримали Анатолія Шарія 4 травня 2022 року. Це стало можливим завдяки тісній взаємодії Служби безпеки України з Офісом генерального прокурора, міжнародними партнерами та у результаті багаторівневої спецоперації українських правоохоронців", — йдеться у повідомленні відомства.

СБУ підозрює Шарія за двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 111 (державна зрада) і ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

"На переконання слідчих СБУ, він здійснював протиправну діяльність на шкоду національній безпеці України в інформаційній сфері. Є підстави вважати, що Анатолій Шарій діяв на замовлення іноземних структур. Докази слідства підтверджені низкою експертних досліджень, які встановили, що в інтерв’ю та виступах Анатолія Шарія наявні факти його підривної діяльності проти України", — кажуть у спецслужбі.

Минулого року Шарію оголосили підозру. 

Наразі тривають необхідні слідчо-оперативні дії.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про припинення діяльності низки політичних партій, серед них - "Партія Шарія".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme