В Італії троє лабрадорів врятували життя 14 людей (ФОТО)

В Італії троє собак взяли участь у рятувальній операції та допомогли витягти з води вісьмох малолітніх дітей і шістьох дорослих, яких віднесло на надувних матрацах на 100 метрів від берега

Журналіст відділу новин

У межах операції було врятовано 14 людей із трьох сімей.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на La Stampa.

Зазначається, що подія сталася на пляжі в італійському курортному містечку Сперлонґа, розташованому за 110 кілометрів на південний схід від Рима.

До рятувальників звернулася жінка. Вона повідомила, що її чоловіка та дітей 6-12 років хвилями віднесло далеко від берега.

"Перше, що ми зробили, перш ніж зайшли у воду – заспокоїли людей. А потім разом із песиками забрали трьох людей, що були найближче до нас, на берег. Чув, як хтось кричав: "Допоможіть, я більше не можу", – пригадав пізніше один із рятувальників.

Уточнюється, що в порятунку людей взяли участь троє лабрадорів: чотирирічний Ерос, п’ятирічна Міра та семирічна Мія.

У той час, коли рятувальники роздавали потопельникам рятувальні кола, собаки штовхали їх якомога далі від глибокої води.

В цілому на порятунок дорослих і дітей було витрачено близько 20 хвилин.

Повідомляється також, що за порятунком потопельників із пляжу спостерігали близько 400 відпочивальників. Після повернення людей на берег ті аплодували чотирилапим і фотографувалися з ними. До привітань долучився й мер Спелонґи Армандо Кусані.

Зазначимо, що італійська школа підготовки собак-рятувальників діє вже впродовж 30 років і є найбільшою в Європі. Вона має 16 відділень по всій країні, виховала вже 300 собак і щороку здійснює 35 рятувальних операцій.

Нагадаємо, дещо раніше на Київщині лабрадор після шести років розлуки впізнав свого господаря.

Читайте також: ​​Собака-психолог: Як Банана із ДСНС стала "терапевтом"

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme