В Ізраїлі вперше підліток помер через постковідний синдром

В Ізраїлі через постковідний синдром помер 16-річний підліток

Журналіст стрічки новин
В Ізраїлі вперше підліток помер через по…
Фото: Рixabay

Хлопець не був вакцинований від COVID-19.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на The Jerusalem Post.

Адена Джамала Фаюме з міста Джальджулія доставили у реанімацію близько двох тижнів тому, а за кілька днів його довелось під'єднати до апарату екстракорпоральної мембранної оксигенації, тому що його стан погіршувався. Медики доклали усіх зусиль, щоб врятувати дитину, однак 9 жовтня підліток помер.

Він став в Ізраїлі першою жертвою рідкісного захворювання – дитячого запального мультисистемного синдрому, відомого як PIMS.

"PIMS досі вважається рідкісним. Відомо, що менш ніж 100 ізраїльських дітей мають в діагнозі цей постковідний синдром, але приблизно половину з цих випадків зафіксували під час хвилі "Дельти", – зазначили у виданні.

Варто додати, що PIMS – це системний васкуліт з ураженням судин середнього калібру. Серед перших його симптомів – висока температура, кашель та утруднене дихання. Згодом хвороба уражає серце, травну, нервову та дихальну системи.

Як відомо, цей синдром часто діагностують через кілька тижнів після зараження COVID-19.

Нагадаємо, у квітні в Україні розробили стандарт реабілітації для людей, які перехворіли COVID-19. Згідно з дослідженнями низки вчених, діти переносять захворювання на коронавірус не так уже й легко, як це може здатися на перший погляд – ускладнення та постковідний синдром зустрічаються приблизно у 6% маленьких пацієнтів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme