В МЗС розповіли, кого ще хочуть долучити до дискусії про окупований Крим

Міністерство закордонних справ розраховує за допомогою експертної мережі Кримської платформи долучити до дискусії про Крим аналітичні центри столиць провідних країн світу

Журналіст стрічки новин

Про це заявила перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова, повідомляє Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

За її словами, працювати в межах Кримської платформи зголосилися понад 180 науковців, експертів, громадських об'єднань та аналітичних центрів. Наразі готуються установчі збори експертної мережі, які відбудуться наприкінці липня у вигляді форуму.

Також заступниця міністра зазначила, що МЗС готує до підписання меморандум про взаємодію і співпрацю з експертною мережею.

"Попереду виконання двох головних завдань. Перше – це напрацювання аналітики, досліджень, інформаційного супроводу офіційного треку Кримської платформи... Друге – це експертна дипломатія. Ми ставимо собі завдання допомогти експертам об'єднатися з провідними аналітичними центрами у світі і вивести дискусію про Крим з Києва або інших міст України до столиць провідних країн, тому що саме там потрібні вплив і адвокація і пояснення, що таке Крим, чому це військова база (Росії, – ред.) і чому це важливо не тільки для України, а й для дуже широкого кола країн", – наголосила Джапарова.

Нагадаємо, раніше голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявляв, що Росія шантажує учасників "Кримської платформи".

А учора, 5 липня, стало відомо із джерел в дипломатичних колах, що Росія залякує уряди інших країн, щоб ті не брали участь в установчому саміті "Кримської платформи" у Києві.

Водночас в МЗС розповіли, на яких умовах Росія може стати учасником "Кримської платформи"

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme