В ОГП опублікували фото замовників замаху на Лещенка

В Офісі генерального прокурора опублікували фотографії затриманих замовників замаху на міністра аграрної політики Романа Лещенка

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
В ОГП опублікували фото замовників замах…
Фото: Facebook Романа Лещенка

Йдеться про громадянина США, який був замовником замаху, та його довіреної особи.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу ОГП.

Зазначається, що фігурантів затримали під час передачі завдатку для "кілера" розміром 20 тисяч доларів, за пограбування та завдання тяжких тілесних ушкоджень Лещенку. Станом на зараз особам повідомлено про підозру за чотирма статтями Карного кодексу – викрадення, вимагання, нанесення тяжких тілесних ушкоджень та замах на вбивство. 

Правоохоронці вирішують питання щодо обрання запобіжного заходу.

В ОГП опублікували фото замовників замаху на ЛещенкаВ Офісі генерального прокурора опублікували фотографії затриманих замовників замаху на міністра аграрної політики Романа Лещенка

Фото: ОГП

Нагадаємо, сьогодні, 18 листопада, міністр внутрішніх справ Денис Монастирський розповів про спробу замаху на одного із чинних членів Кабміну. Ним виявився міністр аграрної політики Роман Лещенко. 

Очільник МВС розповів про деталі цієї справи, зокрема, про те, що замовником був громадянин США, а також активну участь у цій історії брала жінка.

Лещенко на брифінгу заявив, що йому та його родині постійно погрожували, тож із 2020 року він перебував під державною охороною.

Хто такий Роман Лещенко: Біографія міністра

Роман Лещенко народився 23 листлопада 1988 року на Черкащині. По завершенні школи мав, як пишуть його біографи, піти по стопах своїх батьків-аграріїв та вступити в Уманський аграрний університет. Проте Роман став студентом юрфаку Київського університету Шевченка. 

Вже на перших курсах він почав працювати за фахом, влаштувавшись головним юридичним консультантом холдингу OSG Group. По завершенні навчання в 2011 році розпочав власну справу та згодом заснував консалтингову компанію "Український аграрний центр".

В 2015 році Роман Миколайович захистив кандидатську дисертацію на тему "Фінансово-правове регулювання офшорних механізмів" і отримав ступінь кандидата юридичних наук. Був включений у Постійну юридичну комісію вченої ради університета Шевченка.

У жовтні 2019 року президент України Володимир Зеленський призначив Романа Лещенка уповноваженим президента з земельних питань, а в жовтні цього року Кабінет Міністрів призначив його головою Держгеокадастру.

17 грудня 2020 року Лещенко очолив новостворене Міністерство аграрної політики.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme