В окупантів стрімко зростає смертність серед важкопоранених, – Генштаб ЗСУ

У Генштабі Збройних сил України повідомили про оперативну ситуацію станом на 18:00 21 березня

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
В окупантів стрімко зростає смертність с…
Фото: Генштаб ЗСУ

Зокрема, російські військові зазнають значних втрат у бойових діях. Водночас фіксується великий відсоток смертності серед важкопоранених російських загарбників.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-центр Генштабу ЗСУ.

Зазначається, що в окупанти також потребують ремонту та відновлення військової техніки, втім, на росії заводи призупинили роботу.

"За наявною інформацією, у зв’язку з відсутністю надходжень комплектуючи іноземного виробництва, призупинена робота підприємств корпорації "Уралзавод" та Челябінського тракторного заводу. Зазначені підприємства спеціалізуються на виготовленні та ремонті танків, а також іншої броньованої техніки для потреб збройних сил російської федерації", – йдеться у повідомленні.

Водночас частина російських військових вдається до дезертирства. Зокрема, група окупантів неподалік Гавронщина на Київщині відібрала у місцевих жителів автомобіль, перевдягнулася у цивільний одяг та попрямувала у бік кордону з Білоруссю.

"Продовжуючи незаконну діяльність на тимчасово зайнятих територіях Запорізької області, в окремих населених пунктах загарбники здійснюють приховану підготовку до проведення виборів проросійської адміністрації районів та міст", – наголосили у Генштабі.

У порту Бердянська окупанти зосередили колону білих тентованих вантажівок буцімто для організації "гумконвоїв".

"Подібні вантажівки використовувалися для прихованого транспортування боєприпасів на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей. Зазначене може свідчити про наміри окупантів організувати подібні "гумконвої" до Запорізької області. На території одного з населених пунктів цієї області противник розгорнув пункт з ремонту бронетанкової техніки із залученням обладнання та робітників оборонних підприємств російської федерації. На відновленні перебуває до 20 одиниць броньованої техніки", – вказали у прес-центрі.

Водночас у Новій Каховці на Херсонщині російські військові перевіряють документи на блокпостах. Таким чином окупанти виявляють та затримують українців, які брали участь в АТО/ООС.

В окупантів стрімко зростає смертність серед важкопоранених, – Генштаб ЗСУ

Нагадаємо, від початку війни в Україні полягло вже 15 тис. окупантів. У Генштабі ЗСУ розповіли, що ще втратив ворог станом на ранок 21 березня.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme