В окупованому Херсоні чутно стрілянину: російськи пропагандисти заявили про проведення "контртерористичної операції"

За словами російських пропагандистів, у тимчасово окупованому Херсоні ввечері 17 вересня проводиться "контртерористична операція"

Журналіст відділу новин
В окупованому Херсоні чутно стрілянину:…
Окупований Херсон

Про звуки стрілянини у Херсоні повідомило "Суспільне", передає Depo.ua.

Водночас кремлівські ЗМІ почали публікувати відео з місця проведення "контртерористичної операції" у районі місцевого залізничного вокзалу. Для цього нібито задіяли важку техніку — БТР та БМД.

російські ЗМІ заявили, що у місті "знищують бойовиків, що засіли в нежитловій будівлі". Вже незабаром вони відзвітували про "нейтралізацію групи озброєних осіб у Херсоні, які чинили опір".

Перед цією "контртерористичною операцією" окупантів Генштаб ЗСУ повідомив, що у Херсоні знищили понад 180 окупантів — вони загинули 10 вересня внаслідок удару по будівлі компанії "Алкоресурс".

ЗСУ вдарили по будівлі, де перебували солдати та військова техніка противника. Після удару підрозділи Росгвардії та ФСБ ще п’ять днів розбирали завали та діставали тіла загиблих. У Генштабі кажуть, що росіяни вирішили приховати ці втрати.

Українські розвідки повідомили, що тіла вбитих окупантів вивозили за межі міста трьома рефрижераторами. Ще декілька десятків доставлено до медичних закладів Херсону в критичному стані.

Окрім того, у селі Садок Херсонської області вогнем української артилерії знищено 4 РСЗВ "Град" окупантів.

Генштаб повідомляв, що у зв’язку з успішними діями Сил оборони щодо виведення з ладу всіх переправ через Дніпро на Херсонському напрямку, окупанти готують собі шляхи відступу. Так, в районі Каховської ГЕС, для побудови переправи, вони затопили 9 вагонів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme