В РНБО обіцяли розповісти, скільки грошей на заблокованих рахунках Фірташа

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов анонсував оприлюднення інформації про активи бізнесмена Дмитра Фірташа, які були заблоковані через санкції проти нього

Журналіст стрічки новин
В РНБО обіцяли розповісти, скільки гроше…
Фото: Сайт Фірташа

Про це Данілов повідомив під час спілкування із журналістами після наради РНБО 12 липня, передає Depo.ua.

"Ми домовились із головою Національного банку, що ми найближчим часом вийдемо з інформацією, скільки рахунків по кожному рішенню РНБО заблоковано, скільки там грошей. Ми не зможемо їх персоналізувати, але ми зробимо по кожному рішенню такий драфт", – зазначив секретар.

Данілов наголосив, що через санкції Фірташ втратив право розпоряджатись майном.

"Що стосується пана Фірташа, то я гадаю, що життя його у Відні не змінилося. Він там як жив у великому маєтку, так, мабуть, і живе. Інша справа, що ті майнові права, ті рахунки і той бізнес, який у нього був, на сьогодні є заблокованим. Заблокована саме можливість користуватися ним, продавати, передавати третім особам, і ті рахунки, які є на його ім'я в Україні, також заблоковані", – пояснив він.

За словами секретаря РНБО, нині неможливо повністю зупинити пов’язані із бізнесменом галузі та активи, зокрема, телеканал "Інтер".

"Ми розбиратимемося, скільки у нього там акцій, чи є вони взагалі, тому що може так статися, що нібито він володіє, а коли дивишся оригінали документів, може виявитися, що там Фірташа немає, і може там якась інша компанія, наприклад, з Кіпру або з якоїсь іншої офшорної зони", – підсумував Данілов.

Нагадаємо, дещо раніше у РНБО пояснили, чому досі не закрили заводи підсанкційного Фірташа.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme