В Угорщині заявили, що не потребують розміщення додаткових сил НАТО

В Угорщині переконані, що безпекова ситуація навколо сусідньої України не несе загроз для їхньої країни

Редактор стрічки новин
В Угорщині заявили, що не потребують роз…
Фото: Pixabay

Угорщина вважає недоцільним у нинішній ситуації розміщувати додаткові сили НАТО на своїй території.

Про це повідомив у в ефірі радіостанції "Інфорадіо" міністр оборони країни Тібор Бенке, передає Depo.ua.

За його словами, ситуація навколо України не несе безпосередньої небезпеки для Угорщини, тому країна не потребує додаткових сил НАТО.

Міністр також зазначив, що, за оцінками угорської армії, передислокація російських військ уздовж кордону з Україною не свідчить про те, що Росія хоче напасти на Україну.

Міністр закордонних справ і торгівлі Угорщини Петер Сіярто назвав фейком інформацію про передислокацію до цієї країни 1000 військовослужбовців НАТО на тлі загрози російського вторгнення, передає Hungary Today.

Представник уряду підтвердив, що міністерство оборони Угорщини консультується з НАТО щодо американської пропозиції щодо введення військ в Угорщину. Водночас Петер Сіярто заперечив повідомлення CNN про те, що НАТО може розгорнути підрозділ чисельністю 1000 осіб, як "фейкові новини".

Зазначимо, раніше американські ЗМІ повідомили, що країни-члени НАТО розглядають можливість створення нових бойових підрозділів із тисячі людей у ​​Румунії, Болгарії, Угорщині та Словаччині. Зазначається, що нові підрозділи будуть схожі на ті, що існують у країнах Балтії та Польщі. 

Нагадаємо, раніше президент США Джо Байден заявив, що Штати найближчим часом перекинуть війська в країни НАТО Східної Європи на тлі зростання побоювань щодо можливого вторгнення Росії в Україну. Він уточнив, що йдеться про невелику кількість військових. 

Також раніше у Пентагоні повідомили про приведення військових США у стан підвищеної готовності до перекидання у Європу.  За словами речника Міноборони США Джона Кірбі, військовослужбовців можуть перекинути до Європи для підсилення НАТО. Йдеться про близько 8,5 тисяч військових, яких привели у стан підвищеної готовності.

Читайте також: Ціна агресії: Як Зеленський псує гру Байдену

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme