В Україні 10 листопада закінчується пільговий період для розмитнення "євроблях": Що робити тим, хто не встиг

Уже 10 листопада в Україні спливає строк, коли автомобілі на іноземній реєстрації можна розмитнити за пільговими умовами

Журналіст стрічки новин
В Україні 10 листопада закінчується піль…
Фото: УНІАН

До цього влада кілька разів подовжувала терміни, коли це можна було б зробити дешевше.

Для тих, хто не встиг до цього часу розмитнити авто, або повернути його до Європи – вже з 11 листопада і розмитнення, і вивезення авто за кордон супроводжуватиметься штрафом – 170 тисяч гривень, пише Depo.ua.

Після сплати цього штрафу громадянин має право вивезти транспорт за межі митної території України.

Розмитнити авто без штрафу до лютого дозволяється лише військовослужбовцям, які від травня перебували на фронті понад три місяці.

У владі раніше заявляли, що більше не реагуватимуть на мітинг "євробляхерів", адже в них було достатньо часу, щоб розмитнити автівки.

"Мітингарі можуть виходити на вулицю, можуть не виходити, але якщо ми – влада, а ми з вами – влада у демократичній державі, то ми маємо ухвалювати рішення на користь більшості, а не на користь вуличної акції", – наголошував голова комітету з питань фінансів податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в уряді хочуть направити гроші від розмитнення "євроблях" на COVID-боротьбу. Водночас в партії "Слуга народу" взагалі пропонують українцям відмовитися від придбання "євроблях"

Відомо, що 15 червня в Україні почав діяти новий пільговий період розмитнення "євроблях".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme