В Україні 22 листопада через відсутність палива не працювали 20 блоків ТЕС і ТЕЦ

У понеділок, 22 листопада, в Україні через відсутність палива не могли працювати 20 блоків теплових електростанцій (ТЕС) і теплоелектроцентралей (ТЕЦ) загальною потужністю 7 ГВт

Журналіст стрічки новин
В Україні 22 листопада через відсутність…
Фото: Вікіпедія

Також в аварійному ремонті перебувало 2 корпуси ТЕС загальною потужністю 0,55 ГВт. Йдеться про 1 корпус на Трипільській ТЕС і 1 корпус на Слов’янській ТЕС. Запаси вугілля на складах ТЕС становили 360,5 тисяч тонн, зокрема газового — 236,2 тисячі тонн і антрацитового — 124,3 тисячі тонн.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу "Укренерго".

Крім того, виробництво на ТЕС у порівнянні з попереднім тижнем зменшилося на 12,1% — до 713,7 млн кВт∙год — попри збільшення споживання електроенергії.

В "Укренерго це пояснюють зростанням обсягів виробництва інших видів генерацій — АЕС (на 13,8%) та ТЕЦ (на 59%). Водночас у будні середньодобова генерація ТЕС склала 110 млн кВт∙год, а у вихідні — 81,2 млн кВт∙год.

Максимальне середньодобове виробництво ТЕС було 18-19 листопада – 122 млн кВт∙год. У ці дні також зафіксували найбільше споживання електроенергії – середній показник становив 483 млн кВт∙год, що на 2,8% більше, ніж у інші робочі дні 15-17 листопада.

Нагадаємо, 22 листопада, у морському торгівельному порту "Южний" розвантажили судно з енергетичним вугіллям для ПАТ "Центренерго". Це перше судно з вугіллям з США для українських ТЕС. 

Також компанія ДТЕК домовилася з міжнародними постачальниками про імпорт в Україну семи суднових партій із вугіллям. З них п'ять поставок з вугіллям із США та дві поставки – з Колумбії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme