В Україні 6 тис. шкіл працюють дистанційно через недостатню COVID-вакцинацію освітян, – Шкарлет

Міністр освіти та науки Сергій Шкарлет повідомив, що шість тисяч шкіл станом на 1 листопада працюють дистанційно через недостатні показники вакцинації від коронавірусу серед вчителів

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
В Україні 6 тис. шкіл працюють дистанцій…
Фото: Рixabay

При цьому, одну дозу щеплення отримали вже 91% педагогів.

Двома дозами вакциновані 447 тисяч вчителів, або майже 70%, повідомляє Depo.ua із посиланням на Telegram-канал Шкарлета.

"Всього дистанційно сьогодні працюють понад 6 тис. закладів загальної середньої освіти. Зокрема, 3 112 з них перебувають на канікулах через відсутність 100%-го показника вакцинації у "червоній" зоні", – йдеться у повідомленні.

Шкарлет зауважив, що серед цих шкіл 819 зі Львівщини, 476 – Дніпропетровщини та 387 – Івано-Франківщини. Водночас лідерами за показниками вакцинації освітян є:

  • Київська область – 98,8%;

  • Миколаївська – 98%;

  • Донецька – 96%;

  • Харківська – 95,8%;

  • Хмельницька – 94,7%.

"Щиро дякую всім освітянам за те, що спільними зусиллями ми подолали позначку у 80% вакцинованих серед працівників закладів загальної середньої освіти у всіх областях країни", – додав міністр.

В Україні 6 тисяч шкіл працюють дистанційно через недостатню COVID-вакцинацію освітянДвома дозами вакциновані 447 тисяч вчителів, або майже 70%

Нагадаємо, станом на 29 жовтня вже майже 90% працівників закладів загальної середньої освіти отримали своє перше щеплення від коронавірусу.

В цілому, станом на ранок 1 листопада, від початку кампанії з COVID-вакцинації в Україні сумарна кількість зроблених щеплень становить 17 695 591.

Із них одну дозу отримали 10 245 773 особи, а завершили вакцинацію (отримали дві дози) — 7 449 818 (із них двоє осіб отримали одну дозу за кордоном).

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme