В Україні буде вдвоє більше випадків COVID, але менше госпіталізацій, – Ляшко

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко озвучив прогноз відомства щодо нової хвилі коронавірусу в Україні

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
В Україні буде вдвоє більше випадків COV…
Фото: Facebook Віктора Ляшка

За його словами, кількість пацієнтів з коронавірусом зросте у два рази, у порівнянні з жовтнем-листопадом 2021 року.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на брифінг Ляшка за результатами засідання РНБО.

"Ми прогнозуємо, що як мінімум у два рази буде більша кількість випадків, порівняно з хвилею, яка була у жовтні-листопаді. Водночас госпіталізацій буде менше, кількість смертей буде меншою. Це завдяки тому, що значно зросла кількість імунізованих людей в Україні завдяки вакцинації і завдяки тому, що штам "Омікрон" менш агресивний", – наголосив він.

Очільник МОЗ додав, що до України вже доставили 20 тисяч флаконів препарату для лікування коронавірусу "Ремдесивір" та анонсував постачання "Молнупіравіру".

"До закладів охорони здоров'я розвезено 20 тисяч флаконів препарату "Ремдесивір", який призначено для лікування коронавірусної хвороби. На цьому тижні очікуємо реєстрацію препарату "Молнупіравір". Це – перший противірусний препарат прямої дії проти коронавірусної хвороби. Після цього очікується у тижневий термін його поставка до України та передача на лікування на амбулаторному етапі", – резюмував він.

Нагадаємо, останніми днями в Україні стрімко збільшується кількість нових випадків коронавірусу. Лише за минулу добу в Україні виявили майже 13 тисяч нових випадків COVID-19. В цілому від початку пандемії станом на ранок 24 січня захворіло 3 870 370 особи.

У Національній академії наук (НАН) вже оприлюднили прогноз, який свідчить, що в Україні починається нова хвиля захворюваності на коронавірус. Науковці зазначають, що згідно з даними про заразність штаму "Омікрон" та епідемічними тенденціями низки країн, можна очікувати стрімкішого, ніж будь-коли раніше, зростання епідемічних показників. На динаміку захворюваності, зокрема, може вплинути й відкриття шкіл після канікул.

20 січня міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко офіційно заявив, що в Україні почався черговий спалах COVID-19.

Читайте також: Україна на карантині до 31 березня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme