В Україні COVID-щеплення зробили понад 90% освітян, – Шкарлет

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет повідомив, що понад 90% педагогів зробили щеплення проти коронавірусу

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
В Україні COVID-щеплення зробили понад 9…
Фото: Рixabay

Станом на 7 грудня в Україні 588 319 працівників шкіл вакцинувалися проти коронавірусу, це 90,2% від загальної кількості.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Telegram Шкарлета.

Зазначається, що ще понад 43 тисячі освітян очікують на другу дозу вакцини проти коронавірусу. При цьому, найкращі показники вакцинації демонструють вчителі:

  • Дніпропетровської області – 98% освітян;

  • Луганщини – 97,3%;

  • Сумщини – 96,5%;

  • Харківщини – 95,6%;

  • Черкащини – 95,4%.

Міністр додав, що через відсутність 100% щеплених освітян у "червоній" зоні, 415 шкіл перебувають на дистанційному навчанні. Втім, ще 3 грудня цей показник був більших на 325 навчальних закладів.

"Нагадую, що вакцинація залишається єдиним і найдієвішим способом знизити ризики захворювання на COVID-19 та убезпечити себе від тяжкого перебігу коронавірусної хвороби. Ми знаходимося за крок до мети, я вкотре закликаю освітян не зволікати з рішенням на користь щеплення", – резюмував Шкарлет.

В Україні COVID-щеплення зробили понад 90% освітян

Нагадаємо, раніше в Міністерстві охорони здоров’я опублікували перелік професій, для яких вакцинація від коронавірусної інфекції нового типу є обов’язковою. Туди потрапили і вчителі – нещеплених без медичних протипоказань з 8 листопада почали відсторонювати від роботи.

З 9 грудня в Україні знову розширюється перелік професій, для яких вакцинація проти коронавірусу є обов’язковою. До оновленого списку потраплять працівники підприємств, установ та організацій, які належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади, надають соціальні послуги, закладів захисту прав дітей, реабілітаційних закладів, мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави ("Укрпошта", "Укрзалізниця" та інші).

У разі відмови від щеплення таким громадянам загрожує відсторонення від роботи без збереження заробітної плати.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme