В Україні до відповідальності за корупцію притягнули 111 депутатів, – Венедіктова

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова повідомила, що в Україні до кримінальної відповідальності за корупцію притягнули 111 депутатів усіх рівнів

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
В Україні до відповідальності за корупці…
Скріншот

За її словами, загалом за останні два роки до відповідальності за корупцію притягнули понад 5,6 тисячі осіб.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на допис Венедіктової у Facebook.

Генпрокурор наголосила, що влітку 2021 року відбулася перша за останніх п’ять років масштабна координаційна нарада керівників правоохоронних органів з питань протидії корупції. Під час наради було визначено спільні практичні заходи.

"Результатами такого підходу є збільшення цьогоріч на 17,5% кількості направлених до суду корупційних кримінальних проваджень – близько 3 тисяч та на чверть – кількість осіб, стосовно яких обвинувальні акти скеровано до суду, а це 3,5 тисячі", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у 2021 році кількість осіб, відносно яких набрали сили вироки збільшилася на третину та сягнула 800 засуджених.

"Загалом впродовж останніх двох років до кримінальної відповідальності за вчинення корупційних правопорушень притягнуто понад 5,6 тисячі осіб, серед них 111 депутатів усіх рівнів", – зауважила Венедіктова.

В Україні до відповідальності за корупцію притягнули 111 депутатів, – Венедіктова

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в Україні від початку 2021 року до адміністративної та кримінальної відповідальності притягнули 5660 корупціонерів. Найчастіше до відповідальності за корупційні правопорушення притягали депутатів місцевої ради. За 10 місяців у Реєстрі корупціонерів з'явився аж 2 291 запис про злочини, в яких фігурують місцеві депутати.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme