В Україні дозволили видавати зброю цивільним і не каратимуть за вбивство окупантів

Парламент 3 березня на закритому засіданні ухвалив закон, що дозволяє видавати вогнепальну зброю та боєприпаси цивільним особам під час воєнного стану в Україні для відбиття агресії Росії

Журналіст стрічки новин
В Україні дозволили видавати зброю цивіл…
Ілюстративне фото. Джерело: Рixabay

Документ також звільняє від відповідальності за її застосування проти російських окупантів під час війни Путіна в Україні.

Про це пише Depo.ua із посиланням на сайт Ради.

Під дію закону не підпадають військовослужбовці, співробітники правоохоронних органів та особи, які підлягають мобілізації.

Відповідно до закону, застосування цивільними вогнепальної зброї здійснюється аналогічно застосуванню зброї військовими під час виконання завдань з відсічі російської агресії проти України. При цьому вони не несуть відповідальність за застосування вогнепальної зброї проти окупантів.

Здати зброю і боєприпаси до неї цивільні зобов'язані не пізніше 10 днів після скасування воєнного стану в Україні. За порушення відповідних вимог передбачена кримінальна відповідальність.

Закон набирає чинності з дня його опублікування і застосовується протягом дії воєнного стану і 10 днів після його скасування.

Нагадаємо, у березні минулого року Рада провалила проект закону про легалізацію цивільної зброї. Законопроект, яким передбачалося легалізувати короткоствольну вогнепальну зброю для громадян, підтримали лише 88 депутатів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme