В Україні хочуть карати за антисемітизм: Кого і як

Верховна Рада прийняла за основу проект закону про встановлення кримінальної відповідальності за прояви антисемітизму

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
В Україні хочуть карати за антисемітизм:…
Фото: Рixabay

Коли проект закону ухвалять в цілому та його підпише президент України, за прояви антисемітизму українцям доведеться платити штрафи. Також за виявлення нетерпимості до євреїв можна буде потрапити за ґрати. 

За відповідний проект закону парламентарі проголосували у сесійній залі у четвер, 16 грудня, передає Depo.ua

Йдеться про законопроект № 5110 "Про внесення змін до статі 161 Кримінального кодексу України для реалізації положень Закону України "Про запобігання та протидію антисемітизму в Україні". Його ініціаторами свого часу виступила група народних обранців на чолі зі "слугою" Максимом Бужанським.

На його підтримку нардепи віддали 300 голосів. Червону кнопку не натис жоден парламентар. Утрималися від голосування 24 народні обранці. Не голосували взагалі 28 парламентарів.

Зазначимо, що документ, який розглядали народні обранці, передбачає зміни до статті 161 Кримінального кодексу України в частині встановлення кримінальної відповідальності за прояви антисемітизму.

Прояви антисемітизму пропонують штрафом від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Також передбачене обмеженням волі на строк до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Нагадаємо, 7 вересня президент України Володимир Зеленський підписав закон про заборону антисемітизму в Україні. Документ передбачає створення законодавчого механізму для протидії антисемітизму та запобігання його проявам задля захисту прав людини, запобігання випадкам ксенофобії, расизму та дискримінації.

Читайте також: Генасамблея ООН вперше прирівняла антисемітизм до тероризму

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme