В Україні хочуть посилити покарання за смертельні ДТП

У Верховній Раді зареєстрували проекти законів, який передбачає покарання у вигляді 15 років позбавлення волі за аварії, у яких загинули люди 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
В Україні хочуть посилити покарання за с…
Фото: patrolpolice_ua / Instagram

Відомо, що посилення відповідальності за смертельні ДТП передбачають одразу три законопроекти, які подали до парламенту.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на сайт ВРУ. 

Законопроект № 6240 авторства Юлії Світличної передбачає, що винуватець ДТП з важкими травами або смертельним результатом отримає від 5 до 8 років в'язниці (зараз 3– 8 років) з позбавленням права керувати транспортними засобами на термін від 3 до 5 років (зараз до 3 років). 

За порушення правил дорожнього руху з кількома загиблими з вини порушника останній може отримати до 8– 12 років позбавлення волі. Також винуватець довічно втрачає право кермувати автомобілем та іншими транспортними засобами. 

Від 12 до 15 років позбавлення волі також може отримати людина, яка скоїла ДТП у стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння й  таким чином позбавила життя кількох людей.

Схожий проект закону в парламент також подали "слуги народу" на чолі з Максимом Дирдіним. Йдеться про документ №6240-1. Він передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 7 до 12 років за скоєння ДТП, у якому людина важко травмувалася або загинула. Також винуватець сім років не зможе отримати права й керувати машиною. 

Третій законопроект № 6240-2 пропонує за ДТП, що спричинило смерть або тяжкі тілесні ушкодження саджати винуватця на строк від 5 до 8 років з позбавленням права керувати транспортним засобом на 5 років.

Нагадаємо, днями в Харкові вимагали повернути кримінальну відповідальність для водіїв, які вдруге за рік сіли п’яними за кермо. Керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков озвучив народним депутатам пропозиції для покращення ситуації з аварійністю на дорогах.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme