В Україні хочуть продовжити карантин ще на два місяці, – МОЗ

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що в Україні продовжать адаптивний карантин

Журналіст стрічки новин
В Україні хочуть продовжити карантин ще…
Фото: Рixabay

За його словами, обмеження хочуть продовжити щонайменше на 2 місяці.

Відповідне подання відомство передасть Кабміну. Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

"Сьогодні в Україні продовжує діяти адаптивний карантин. Зараз він до кінця літа, але попередньо ми проговорили з урахуванням тієї епідситуації, яку бачимо сьогодні в європейському регіоні. В Україні також треба буде подовжити щонайменше на два місяці, що ми найближчим часом ініціюватимемо перед Кабміном", – заявив Ляшко. 

Він додав, що МОЗ почало підготовку до нового навчального року спільно з МОН. 

За словами міністра, у випадку, якщо на території країни збережеться зелений рівень епідемічної небезпеки, освітній процес розпочнеться без будь-яких карантинних обмежень, тільки з тими карантинними правилами для всіх громадських закладів.

Ляшко пояснив, що у разі переходу області на інший рівень епіднебезпеки, освітній процес буде продовжуватися, але тільки у разі вакцинації 80% освітян у кожному конкретному закладі освіти.

Нагадаємо, днями стало відомо, що МОЗ планує відтягнути локдаун на максимально віддалений термін. У міністерстві додали, що адаптивний карантин – це складний механізм, який полягає в тому, що на рівні кожної області відслідковують показники, відповідно до яких впроваджують протиепідеміологічні заходи.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme