В Україні хочуть створити платформу для швидкого отримання COVID-вакцин

Українські вчені з Інституту молекулярної біології та генетики НАН заявили про плани створення платформи для швидкого отримання вакцин проти коронавірусу різних штамів

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
В Україні хочуть створити платформу для…
Фото: Рixabay

Зокрема, вчені готуються до створення платформи для отримання вакцин проти коронавірусу в Україні. 

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на допис Інституту в Facebook.

"ІМБГ працює над створенням такої платформи, наші вчені готові працювати над цими задачами швидко та ефективно. Важливо, щоб усвідомлення владою того факту, що пандемія – це теж війна, якій не видно кінця і невідомо, звідки і який прийде ворог, реалізувалося у конкретні справи та національні наукові програми", – йдеться у повідомленні.

В Україні хочуть створити платформу для швидкого створення COVID-вакцинУкраїнські вчені з Інституту молекулярної біології та генетики НАН заявили про плани створення платформи для швидкого отримання вакцин проти коронавірусу різних штамів

Нагадаємо, 24 травня міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що розпочав переговори з партнерами з Євросоюзу і США про трансфер технологій, що є найшвидшою можливістю запуску власного виробництва вакцин в Україні. 

За словами Ляшка, мінімум три великих українських заводи готові прийняти трансфер технології повного циклу виробництва вакцин. Водночас про які саме підприємства йдеться, він не сказав.

Згодом директор Інституту біохімії ім. О. В. Палладіна НАН України Сергій Комісаренко розповів, що в Україні розробляють чотири вакцини від коронавірусу.

30 вересня Комісаренко повідомив, що в Україні створять вакцину високої якості, як Pfizer або Moderna.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme