В Україні хочуть взяти під контроль інтернет-торгівлю: Що про це відомо

Міністерство економіки має намір взяти під контроль інтернет-комерцію за допомогою нової редакції законопроекту "Про захист прав споживачів"

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
В Україні хочуть взяти під контроль інте…
Фото: Pixabay

Зокрема, пропонується ввести ідентифікацію продавців та магазинів, які ведуть торгівлю у мережі інтернет. Для цього хочуть створити окремий реєстр.

Це має захистити права споживачів та допомогли уникнути бюджетних втрат через нереєстрацію продавців як підприємців, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Мінекономіки.

Зазначається, нова редакція законопроекту передбачає, що підприємці мають розміщувати інформацію про себе, як суб'єкта господарювання та перелік інформації про продукцію в обов'язковому порядку.

"У документі надається визначення "електронний торговельний майданчик (маркетплейс)" та "електронний сервіс порівняння продукції (прайс-агрегатор)", встановлюється відповідальність за ненадання повної інформації суб’єктом господарювання щодо його ідентифікації", – йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що Держпродспоживслужба отримає право звертатися до провайдера інтернет-послуг щодо обмеження доступу до веб-сайту суб’єктів господарювання, які використовують нечесну підприємницьку практику. Під обмеження також можуть потрапити порушники закону про захист прав споживачів, або ті, хто не надали свою інформацію.

"Паралельно з цим Мінекономіки спільно з Мінцифри працюють над створенням платформи "Е-споживач" для продавців, які здійснюють господарську діяльність в інтернет-магазинах, зокрема маркетплейсах, прайс-агрегаторах, класифайдах. Цей електронний сервіс дозволить ідентифікувати продавця шляхом надання йому статусу Держпродспоживслужбою "Перевірений продавець", – додали у відомстві.

Нагадаємо, дещо раніше економіст, експерт Growford Institute Віктор Скаршевський, повідомив, що Міністерство економіки не сприяє економічному розвитку, про що свідчать попередні результати роботи відомства за три перших місяці перебування на посаді першого віце-прем'єра Олексія Любченка.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme