В Україні хочуть запровадити психіатричний огляд публічних осіб 

У Верховній Раді зареєстрували проект закону, який передбачає обов'язковий огляд психіатра та нарколога для публічних осіб 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
В Україні хочуть запровадити психіатричн…
Фото: Рixabay

Зазначимо, що йдеться лише про попередній огляд українців, професії яких передбачають посилену роботу з людьми.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на сайт ВРУ, на якому розміщений документ. 

Йдеться про проект закону № 6262 "Про запровадження обов’язкового попереднього психіатричного та наркологічного огляду публічних осіб". 

Ініціатором законопроекту виступила депутатська група у складі парламентарів Батенко, Дубневич, Скороход, Урбанського, Чайківського, Мінько, Констанкевич, Лубінця, Юрчишина, Третьякової, Палиці, Рудика, М'ялика, Молотка та Шаповалова.

"Виникає потреба введення законодавчої норми відносно надання медичної довідки про стан здоров’я та висновку за результатами проведення обов’язкового попереднього психіатричного та наркологічного огляду". – пояснили ініціатори проекту закону.

Депутати послалися на те, що діяльність представників деяких публічних професій потребує високого рівня концентрації уваги та психологічної витримки й фізичних сил.

Зокрема, нардепи планують запровадити обов'язковий наркологічний та психіатричний огляд для: 

  • керівників державних органів і підприємств;

  • керівництва законодавчої, виконавчої та судової гілок влади.

Законопроект зареєстрували у ВРУ ще 2 листопада. Його навіть встиг розглянути профільний комітет. Однак, 4 листопада документ відкликали.

Нагадаємо, на початку липня нардеп від "ЄС" Ірина Геращенко запропонувала народним депутатам здати тест на наркотики. Зазначимо, що заклики перевіряти на психічну адекватність і нардепів, і кандидатів у президенти, і всіх політиків "оптом" лунали вже не раз. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme