В Україні людей не будуть щепити від коронавірусу вакциною Moderna: У чому причина

В Україні вакцини проти коронавірусу виробництва американської компанії Moderna залишилося лише для отримання другої дози

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
В Україні людей не будуть щепити від кор…
Фото: КМДА

На місцях зараз залишилося 805 652 дози вакцини. Зазначається, що нової партії у вересні не буде.

Наявні дози будуть використовувати для щеплення громадян, які отримали вже отримали першу дозу препарату. Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров’я у відповідь на запит LIGA.Life, передає Depo.ua.

"Зараз вакцина Moderna має використовуватись лише для завершення імунізації тим, хто вже отримав першу дозу вакцини", – йдеться у повідомленні.

Відомо, що у вересні Moderna не поставлять, оскільки два мільйони доз були поставлені в межах програми COVAX, а не через держзакупівлі.

У МОЗ також проінформували щодо вакцин, які нині доступні в Україні:

  • вакцина Coronavac (залишки на національному складі – 2 700 560 доз; на регіональних і місцевих складах – 3 808 082 дози);

  • вакцина Comirnaty (залишки на національному складі – 37 440 доз; на регіональних і місцевих складах – 523 798 доз);

  • вакцина AstraZeneca (залишки на національному складі – 1 807 980 доз; на регіональних і місцевих складах – 1 380 568 доз).

Нагадаємо, дещо раніше у Міністерстві охорони здоров'я розповіли, якими вакцинами від коронавірусу українцям роблять щеплення найчастіше.

Вакцинація проти COVID-19 в Україні стартувала 24 лютого 2021 року. Щеплення здійснюються чотирма вакцинами: британська AstraZeneca, CoronaVac від китайського виробника Sinovac Biotech, Pfizer і BioNTech (Comirnati) німецько-американського виробника, а також американські препарати Moderna та Janssen.

21 липня в Україні стартував п'ятий етап кампанії імунізації – масова вакцинація. Тепер щепитися від коронавірусу можуть усі охочі українці.

Читайте також: Україна на карантині до 1 жовтня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme