В Україні може відбутись різкий підйом COVID-захворюваності: В чому причина

Нині в Україні відбувається нашарування "омікронової" COVID-хвилі на попередню – зі штамом коронавірусу "Дельта"

Журналіст відділу новин
В Україні може відбутись різкий підйом C…
Фото: Рixabay

Оскільки обидва COVID-штами циркулюють в Україні одночасно, викликаючи вже нині підвищення рівня захворюваності та госпіталізацій, надалі може відбутись "надзвичайно різкий підйом захворюваності".

Про це повідомила український інфекціоніст, завідувач кафедри інфекційних хвороб Національного медичного університету імені О. О. Богомольця Ольга Голубовська у своєму Facebook, передає Depo.ua.

"Попередні варіанти вірусу зазвичай повністю витісняли попередні, й ми спостерігали спад захворюваності буквально до поодиноких випадків (січень-лютий та серпень-вересень 2021 р.) з подальшим його сплеском. Зараз відбувається накопичення вірусу в популяції, більшість із членів якої є вже імунними, і, виходячи із закономірностей епідеміологічного процесу, після адаптації збудника до нових умов, ми спостерігатимемо надзвичайно різке піднесення захворюваності, як це відбувається в інших країнах", – пояснила вона.

Голубовська зазначила, що на індивідуальному рівні COVID-рекомендації повинні залишатися колишніми – не забувати про раннє лікування, зокрема, противірусної терапії (ПВТ), оскільки кожній конкретній людині, яка має важку форму COVID-19, зовсім не цікаво, що в цілому таких тяжких випадків стало менше.

"Дуже важливо – якщо людина вже захворіла, будучи повністю вакцинованою, щодо неї має бути такий саме підхід до ведення, як щодо будь-якої іншої людини. Не сподівайтеся, що ви захищені, не затягуйте час, вчасно звертайтеся до лікаря. В цілому, друзі, без паніки, все непогано лікується, якщо вчасно, хоч панацеї немає", – наголосила експерт.
В Україні може відбутись різкий підйом COVID-захворюваності: В чому причина

Голубовська заявила, що в Україні може відбутись різкий підйом COVID-захворюваності

Нагадаємо, за минулу добу в Україні виявили майже 2 тисячі нових COVID-хворих. Крім того, було зафіксовано 86 летальних випадків внаслідок ускладнень коронавірусу.

Читайте також: Україна на карантині до 31 березня: Що відбувається (ХРОНІКА) 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme