UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

В Україні може з'явитися військова місія ЄС, – ЗМІ

 Місію планують створити у зв'язку з військовою діяльністю Росії на кордонах з Україною і в окупованому Криму

Надія Собенко
Журналіст розділу Depo.Київ.

В ЄС розглядають формування незалежної військової навчальної місії під назвою "Військова консультативна та навчальна місія ЄС в Україні" (EUATM). Місія спрамована на навчання українських офіцерів.

Про це йдеться у внутрішньому документі EEAS (Європейської служби зовнішніх зв'язків), повідомляє Depo.ua із посиланням на Welt am Sonntag.

За даними видання, у документі зазначається, що створення місії стане "демонсрацією солідарності з Україною з урахуванням тривалої військової активності Росії" біля українських кордонів і в окупованому Криму".

На створенні військової місії наполягають Литва, Латвія, Естонія, а також Польща, Румунія і Словаччина. Крім того, таку позицію підтримують Швеція і Фінляндія.

У матеріалі йдеться, що в кінці липня очільники МЗС та Міноборони України направили голові європейської дипломатії Жозепу Боррелю конфіденційне звернення про військовіу навчальну місію.

Крім створення військової місії, ЄС розглядає можливість розширення консультативної місії щодо реформи сектора громадянської безпеки України, яка існує з 2014 року.

Нагадаємо, з 9 по 15 вересня пройшли спільні навчання збройних сил Росії, Білорусі та низки інших країн азійського регіону "Захід-2021", які пройшли поблизу північного кордону України.

Також Росія розгорнула нову мотострілецьку дивізію у прикордонному з Україною військовому окрузі.  Нове військове з'єднання Збройних сил РФ отримало назву "20-та мотострілкова дивізія". Пункти постійної базування нової дивізії розташовані у Волгоградській області.

 

 

 

 

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme