Завершились спільні військові навчання Росії та Білорусі "Захід-2021"

Завершилися спільні навчання збройних сил Росії, Білорусі та низки інших країн азійського регіону "Захід-2021"
 

Журналіст відділу новин
Завершились спільні військові навчання Р…
Фото: МО РФ

На полігоні Муліно в Нижегородській області Росії відбулася церемонія закриття військових навчань "Захід-2021".

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-центр Міноборони Росії.

"У навчаннях "Запад-2021" взяли участь військовослужбовці військових частин і підрозділів Західного військового округу (ЗВО) збройних сил Російської Федерації, особовий склад військових контингентів збройних сил Вірменії, Білорусії, Індії, Казахстану, Киргизстану та Монголії, а також представник військової делегації Шрі-Ланки", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що практичні дії військ почалися 10 вересня на дев'яти полігонах, розташованих на території Росії та Білорусі, а також в акваторії Балтійського моря.

Всього в навчаннях взяли участь близько 200 тисяч осіб, понад 80 літаків і вертольотів, 760 одиниць бойової техніки, у тому числі понад 290 танків, понад 240 гармат, реактивних систем залпового вогню та мінометів і 15 кораблів.

В російському Міноборони стверджують, що за підсумками навчань "Захід-2021" Росія і Білорусь можуть у короткі терміни створювати потужні міжвидові угруповання, спланувати бойові дії за будь-якими напрямками, припинити "будь-яку агресію" і рішучим ударом "напоумити і протверезити будь-якого ворога".

Нагадаємо, 9 вересня Росія та Білорусь розпочали спільні військові навчання "Захід-2021".

Експерти відзначають, що спільні військові навчання "Захід-2021" Росія може використати як форму тиску на Мінськ. Зокрема, для того, щоб змусити де-факто президента країни Олександра Лукашенко підписати інтеграційні документи для входження республіки у склад РФ.

Читайте також: "Захід-2021": Чим російсько-білоруські військові навчання загрожують Україні

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme