В Україні можуть підняти штрафи за перевищення швидкості у населених пунктах

Народні депутати зареєстрували у Верховній Раді законопроект, який передбачає запровадження штрафів для водіїв авто за перевищення швидкості в межах населених пунктів більш як на 80 км/год

Журналіст стрічки новин
В Україні можуть підняти штрафи за перев…
Фото: Рixabay

Народні депутати зареєстрували у Верховній Раді законопроект про зміни до ПДР, який передбачає запровадження штрафів для водіїв авто за перевищення швидкості в межах населених пунктів більш як на 80 км/год.

Текст проекту №6463 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів" оприлюднено на сайті ВР, передає Depo.ua.

Нардепи пропонують доповнити статтю 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення новою частиною, яка передбачає запровадження штрафів у розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3,4 тис. грн) за керуванням авто з порушенням установлених обмежень швидкості руху більш як на 80 км/год.

Автори документи сподіваються, що ухвалення законопроекту позитивно вплине на рівень безпеки дорожнього руху та призведе до зменшення кількості дорожньо-транспортних пригод за участю транспортних засобів, які рухаються з порушенням установлених обмежень швидкості руху.

Нагадаємо, дещо раніше повідомлялося, що в Україні з 1 листопада почали діяти нові правила дорожнього руху.  Зокрема, однією з найсуттєвіших змін для водіїв стало обмеження швидкості за межами населених пунктів, яке буде регулюватися шириною розмітки.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme