В Україні можуть серйозного посилити покарання за перевищення швидкості

Нардепи внесли на розгляд парламенту законопроект № 6214, який пропонує посилити відповідальності за перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів у населених пунктах

Журналіст стрічки новин
В Україні можуть серйозного посилити пок…
Фото: Рixabay

Так, перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більш як на 50 км/год, а в населених пунктах – більш ніж на 30 км/год, буде каратися штрафом у розмірі 100 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян. Це зараз 1700 грн.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт Верховної Ради.

Крім того, за перевищення швидкості можуть почати позбавляти прав. Зокрема, законопроект пропонує доповнити статтю 122 частинами 5-ю та 6-ю такого змісту:

  • за перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів в населених пунктах більш як на 50 км/год порушника будуть позбавляти права керування транспортними засобами на строк від трьох до шести місяців;

  • за перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів в населених пунктах більш ніж на 70 км/год порушника будуть позбавляти права керування транспортними засобами на строк від шести місяців до одного року.

Автор законопроекту називає документ "актом вимушеного реагування на стан смертності і травматизму в Україні в результаті дорожньо-транспортних пригод", які виникають через перевищення швидкості в населених пунктах.

Нагадаємо, днями повідомлялося, що з 1 листопада набудуть чинності нові зміни до Правил дорожнього руху. Вони розширять права велосипедистів, а також запровадять нові знаки та розмітку.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme