В Україні можуть скасувати перенесення вихідних на будні, якщо свято припадає на суботу чи неділю

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко назвав свята, вихідні через які, ймовірно, не переноситимуть на будні 
 

Журналіст стрічки новин
В Україні можуть скасувати перенесення в…
Ілюстративне фото. Джерело: Рixabay

За його словами, вже з наступного року планується припинення перенесення вихідних на будній день, якщо свято припадає на суботу чи неділю. Однак, за словами Ткаченка, це стосуватиметься лише двох святкових дат.

Як пише Depo.ua, про це він розповів в ефірі "Сніданку з 1+1".

Зокрема, йдеться про 8 березня та 1 травня. Тобто планується, що, якщо ці свята припадуть на суботу або неділю, то на найближчі будні вихідні переноситися не будуть.

"Це комплексне питання стосовно всіх свят і офіційних, і неофіційних. Серед них було обговорення того, що лише два свята, йдеться не про переніс свята, а про переніс вихідних, це 1 травня та 8 березня. Це загальноєвропейська традиція і навіть у Радянському союзі не було наступного дня вихідного", – зазначив очільник Мінкульту.

Водночас Ткаченко наголосив, що це не стосуватиметься усіх інших традиційних та офіційних свят.

"Усі інші традиційні свята: Новий рік, Різдво, Пасха, Трійця – залишається так, як і було, тобто вихідні будуть переноситися на будні дні", – пояснив міністр та додав, що офіційно фінального документа щодо цього ще немає.

Нагадаємо, раніше стало відомо, скільки днів відпочиватимуть українці в останньому місяці 2021-го року.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme