В Україні можуть стати недійсними дипломи про вищу освіту, видані в останні роки

В Україні пластикові дипломи про вищу освіту зразка 2020-2021 років можуть стати недійсними

Журналіст стрічки новин

Це пов'язано з тим, що Верховний суд днями скасував весь нинішній склад Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на ТСН.

"Суд не просто зупинив акредитацію університетів, поставив під сумнів дипломи десятків тисяч людей, а й загрожує випускникам 2022 року", – зазначили у ЗМІ.

Водночас керівник Нацагентства Сергій Квіт вважає рішення суду абсурдним. На його думку, турбуватися нема про що, адже суд фактично атакував державну систему освіти, оскільки агентство по суті – головний орган вищої освіти в Україні.

Як відомо, Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти – незалежний колегіальний орган, члени якого обираються вищими навчальними закладами, академіями наук, роботодавцями та органами студентського самоврядування строком на три роки. агентство складається з семи комітетів: комітет з питань етики, апеляційний, комітет з акредитації освітніх програм, з питань оцінки якості вищої освіти, з питань міжнародного співробітництва та інші.

Нагадаємо, дещо раніше повідомлялося, що до рейтингу найкращих університетів світу  QS World University Rankings 2022 року вперше увійшли вісім українських університетів. Варто додати, що шість з восьми вишів зберегли свої позиції.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme