В Україні можуть створити Центр протидії природним стихійним лихам

Цей проект працюватиме в Україні та допомагатиме Європі з подоланням наслідків стихійних лих

Редактор стрічки новин
В Україні можуть створити Центр протидії…
Фото: mvs.gov.ua

Міністерство внутрішніх справ розглядає можливість створення в Україні Центру протидії природним стихійним лихам.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, передає Depo.ua з посиланням на прес-службу відомства.

"МВС розробляє проект створення Центру протидії природним стихійним лихам, який буде працювати в Україні, а потім допомагати і Європі в подоланні надзвичайних ситуацій", – заявив Монастирський під час зустрічі рятувальників ДСНС України, які повернулися з ліквідації пожеж в Греції.

Глава правоохоронного відомства подякував рятувальникам за їх роботу і висловив сподівання, що набутий досвід стане в пригоді на службі державі.

"Вітаю вас, воїни-вогнеборці! Ми тут, щоб відзначити ваш внесок у захист не лише української землі, а тепер ще й боротьбу з вогнем у Греції. Минулого року Україна також стикнулася з важкою стихією. Цього року така доля спіткала Туреччину та Грецію. І це надзвичайно приємно, що ви змогли допомогти іншим країнам у цій непростій боротьбі. Я переконаний, що сила ДСНС та ваш досвід – кращих представників цієї служби, будуть і надалі служити Україні", – сказав він.

Нагадаємо, раніше українські рятувальники, які допомагали гасити лісові пожежі в Греції, повернулися додому

Цього літа у багатьох країна світу спостерігається аномальна спека, внаслідок якої виникають масштабні лісові пожежі. Наразі боротьбу з пожежами ведуть Греція, Італія, Македонія, Іспанія та низка інших країн. Водночас у Туреччині оголосили, що в країні вдалося загасити всі великі лісові пожежі. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme