UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

В Україні можуть ввести штрафні бали для водіїв, через які можна втратити права

В Україні планують вводити штрафні бали для водіїв, які порушують правила дорожнього руху

Журналіст стрічки новин
В Україні можуть ввести штрафні бали для…
Ілюстративне фото. Джерело: Рixabay

З такою ініціативою виступили у Верховній Раді, де нардепи вже зареєстрували відповідний законопроект №6502. Максимальна кількість балів, яку водій зможе набрати – 12. Як тільки їх буде стільки, людину тимчасово позбавлять права керування автомобілем.

У документі на сайті парламенту йдеться про те, що для водіїв, яким посвідчення водія видано вперше менш ніж один рік тому, максимальна кількість балів буде вісім, пише Depo.ua.

Законопроектом передбачено, що порушення Правил дорожнього руху будуть оцінюватися в діапазоні від одного до п'яти штрафних балів:

  • 1 бал – непристебнутий ремінь безпеки, перевезення дітей без автокрісла;

  • 2 бали – перевищення швидкості на 20 км/год, порушення правил проїзду перехресть, обгону, зупинок громадського транспорту, недотримання дистанції, використання за кермом мобільного телефону;

  • 3 бали – порушення правил руху і зупинки на смузі для громадського транспорту, перевищення швидкісного режиму на 50 км / год, ненадання проїзду швидкої, пожежникам, а також поліцейським машинам, перевищення кількості пасажирів у маршрутному транспорті;

  • 5 балів – перевищення встановленої швидкості більш ніж на 50 км\год, створення аварійної ситуації, втеча з місця ДТП.

Бали за порушення ПДР хочуть нараховувати паралельно зі штрафами. Законопроектом передбачається, що штрафні бали водія обнуляються через один рік (365 днів) з дня їх нарахування.

Призупинення дії прав водій може оскаржити в суді, але під час розгляду справи їздити все одно не зможе, інакше заплатить штраф 3400 гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні можуть підняти штрафи за перевищення швидкості у населених пунктах. Передбачається, що буде запровадження штрафів для водіїв авто за перевищення швидкості в межах населених пунктів більш як на 80 км/год.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme