В Україні на АЗС різко зросла ціна на пальне

Низка українських АЗС скорегували ціни на бензин та дизпаливо

Журналіст стрічки новин
В Україні на АЗС різко зросла ціна на па…
Фото: Рixabay

Це відбувалось з 4 до 6 вересня.

Варто додати, що підвищення цін на пальне відбулось після того, як 3 вересня Мінекономіки оприлюднило нові розрахунки середньої вартості бензину і дизпального, від якої АЗС можуть встановлювати свою націнку, передає Depo.ua з посиланням на Enkorr.

Зокрема, розрахункову ціну для бензину було підвищено до 25,94 грн/л, а для дизпального – до 21,69 грн/л.

Це означає, що максимальна ціна на "звичайний" бензин не може перевищувати 30,94 грн/л, а на "звичайне" дизпаливо – 28,69 грн/л.

У зв'язку з цим на WOG і ОККО бензин марки А-95 подорожчав на 41 коп./л, до 30,94 грн/л, дизельне пальне – на 58 коп./л, до 28,69 грн/л.

Водночас на заправках мережі AMIC ціни на бензини зросли в середньому на 5-11 коп./л, а ДП – на 7 коп./л. На АЗС SOCAR вартість бензину збільшилась на 41-50 коп./л і тепер становить 30, 48 грн/л (А-92) та 30,94 грн/л (А-95).

Крім того, мережі Shell, "БРСМ-Нафта", KLO, "Паралель", UPG, "Рур груп", "Автопорт" та Motto підняли ціни на паливо в межах 5-60 коп./л.

Ціни на пальне

Нагадаємо, минулого тижня у Києві податківці прийшли з обшуками на заправки "БРСМ-Нафти".  Перевірки можуть бути пов'язані з нещодавньою інформацією, що мережа продає бензин А-95, який виробляється шляхом змішування білоруського бензину А-92 з паливним етанолом.

Читайте також: Чи правда, що Україні виросла зарплата, а ви і не помітили

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme