Шмигаль похвалився, скільки угод про продаж ділянок уклали після відкриття ринку землі

За шість днів із моменту відкриття для українців ринку землі вже зареєстрували 322 угоди про купівлю-продаж земельних ділянок

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Шмигаль похвалився, скільки угод про про…
Фото: Рixabay

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду 7 липня, передає Depo.ua.

Він нагадав, що угоди із землею сільськогосподарського призначення укладаються згідно зі встановленими процедурами.

"За перші шість днів із часу відкриття ринку зареєстрували 322 угоди на земельні ділянки, щодо яких раніше діяв мораторій", –наголосив Шмигаль.

Очільник уряду додав, що запровадження земельної реформи встановило прозорі та зрозумілі правила гри для всіх учасників ринку. Водночас міфи щодо масового розпродажу земель та вивозу українського чорнозему за кордон виявилися нежиттєздатними.

Нагадаємо, що в перший день скасування земельного мораторію в Україні зареєстрували три угоди продажу ділянок сільськогосподарського призначення.

Довідка: З 1 липня в Україні відкрили ринок землі. Купувати та продавати можна аграрні угіддя, яких в Україні близько 42 млн гектарів. При цьому торгувати державними та комунальними сільськогосподарськими землями заборонено. 

До 2024 року купувати землю можуть лише українці як фізособи, але не більше 100 гектарів в одні руки. У 2024 право пошириться на юридичних осіб з обмеженням до 10 тис. га. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme